Hlavní stránka - THERMONA KRKONOŠE s.r.o.
                                         e-mail: info@thermonakrkonose.net
Kontaktujte nás:
 
THERMONA KRKONOŠE s.r.o.
ul. Nádražní čp. 902
543 71 HOSTINNÉ
info@thermonakrkonose.net
 
Miloslav Polák tel. 604 731 000
Michal Hronek tel. 604 861 368
Najdete nás na Facebooku

Nabízíme tyto služby: 

  • čištění rozvodů topení a kotle za použití chemie
  • čištění a odvzdušnění rozvodů podlahového topení
  • proplach topných systémů včetně kotle

PROČ ČISTIT A UPRAVOVAT VODU PRO TOPNÝ SYSTÉM ?
- úspora až 15% nákladů
 

Vliv nečistot na efektivitu topného systému

V průběhu času dochází v topení ke vzniku různých nečistot, kalů a koroze. Rychlost a množství vzniku nečistot závisí na kvalitě přípravy systému na běžný provoz a kvalitě vody, kterou je systém napuštěn.
Vlivem tvorby nečistot dochází ke snížení přenosu tepla z teplé vody do vytápěného prostoru. Kovy mají velkou schopnost přenést teplo z vody do prostoru zatímco nečistoty teplo z vody do prostoru nepřenesou. Pokud se tedy vytvoří v topném systému nečistoty či koroze, teplota z vody se nepřenáší do prostoru a topení se stává neefektivním. Důsledkem toho je, že uživatel se snaží více topit (spotřebovává více energie na ohřev vody), avšak teplo zůstává "ve vodě", nepřenáší se do prostoru a pouze se zvyšují náklady na vytápění. Pro maximální využití topení a tím pro eliminaci zbytečného utrácení finančních prostředků za neefektivně spotřebovanou energii je vhodné udržet topný systém bez přítomnosti kalů, nečistot, usazenin, korozních nečistot či řas a bakterií.

  

před čištěním ...                                                  po vyčištění ...

Koroze topného systému

Dlouhodobým působením vody v topném systému hrozí riziko vzniku koroze kovových částí a tím následně ke zhoršení provozu topného systému a také k netěsnostem.
Před uvedením topného systému, ve kterém se používá pro provoz pouze voda, je vhodné topný systém doplnit o směs inhibitorů. Tato směs inhibitorů vytvoří na povrchu materiálu vrstvu, která zabrání kontaktu vody s kovem. Tím je minimalizováno riziko vzniku koroze v topném systému.

Usazeniny v podlahovém topení

Vzhledem k nízké teplotě vody v podlahovém topení, která může dosáhnout okolo 35°C, je možné, že v tomto okruhu může dojít k množení biocidních usazenin a řas.
Důsledkem šlemů a biocidních usazenin může být zhoršená neprůchodnost podlahového topení.

Vápenité usazeniny v topení

V případě nevhodně ošetřené vody může v některých oblastech docházet v topném systému nebo ve výměníku k vápenitým usazeninám. Ty mohou způsobit snížení účinnosti topení a taktéž hlučnost systému.
Vápenité usazeniny se v systému shlukují a zabraňují tak průtoku kapaliny systémem.


 

PLYNTOPENÍVODOINSTALACEZEMNÍ PRÁCESERVIS

 | © 2014, THERMONA KRKONOŠE s.r.o. , Nádražní 902, 543 71 HOSTINNÉ |
| Idea a Webdesign: Dušan Sedlačík, postaveno na redakčním systému WebBoss www.webboss.cz |